Od A do Z

Babeczki z rabarbarem i budyniem

Babka piaskowa

Blok czekoladowy

Botwinkowa zupa

Bób po sycylijsku

Bruschetta z kremem z karczocha

Chrupiące bułeczki śniadaniowe

Chleb wieloziarnisty (bez zakwasu)

Chłodnik litewski

Ciasteczka ciambelline al vino

Ciasto z dyni z cynamonem

Ciasto z owocami i kruszonką

Cukinia w zalewie octowej z curry

Cukinia w zalewie octowej z kurkumą

Dorsz smażony z curry w towarzystwie pieczonych ziemniaczków i pieczarek z ziołami

Dynia marynowana

Faszerowane kwiaty cukinii

Faworki

Gazpacho

Gęś pieczona na marchewce i jabłkach z rozmarynem

Gruszka z Fourme d’Ambert na zielonym spodzie

Gruszka w czerwonym winie z sosem czekoladowym

Jabłecznik

Karczochy pieczone

Karczochy po rzymsku

Karczochy smażone po rzymsku

Karmelizowany kurczak w czerwonym winie z sosem pomidorowo-bazyliowym ze szczyptą chilli

Kasza gryczana z kolbaszem

Kasza jaglana z jarmużem lub szpinakiem

Kasza jaglana z szuszonymi pomidorami i zielonym groszkiem

Keks

Kompot z papierówek

Konfitura z papierówek i wiśni z korzenną nutą

Konfitura z pigwowca z rumem

Krem pomidorowy

Krem selerowy z groszkiem

Krem z cukinii

Krem z pieczonej dyni z papryką, curry i domowym sosem pomidorowym

Krupnik z truflowymi ziemniakami

Kurczak z dynią i pieczarkami

Kurki w białym winie na sałatach z malinami i kozim serem

Kurki na sałacie z jajkiem sadzonym

Makowiec Halinki

Mazurek migdałowy z płatkami róż

Mazurek toffi z daktylami

Nalewka z pigwowca

Ogórki w zalewie octowej z musztardą

Ogórki w zalewie octowej z curry

Ogórki w zalewie octowej z kurkumą

Okoń chrupiący

Omlet ze szparagami

Oponki

Orzechówka (nalewka) słodka i wytrawna

Pasztet z gęsiny

Pączki

Penne ze szparagami i prosciutto

Pęczotto z dynią, oscypkiem i orzechami laskowymi

Pieczone szparagi z parmezanem i bułką tartą

Pieczony bakłażan z mozarellą

Pierożki z gruszką, serem Fourme d’Ambert i orzechami

Pomidory suszone

Pstrąg pieczony w soli

Rabarbarowa lemoniada

Racuchy dyniowo-korzenne z czekoladą

Raki smażone

Ryba po kaszubsku

Saltimbocca alla romana

Sałata z rabarbarem i kurczakiem

Sandacz w białym winie

Schab marynowany w ziołach z zieloną fasolką i kurkami

Sernik duet

Spaghetti alla carbonara

Spaghetti all’amatriciana

Spaghetti al pomodoro według Anna Ewa Maria

Spaghetti al pomodoro według Audrey Hepburn

Suppli’

Śledź marynowany w czerwonym winie z przyprawami korzennymi

Śliwki marynowane na słodko

Śliwki zapiekane pod kruszonką

Szpinak z granatem, orzechami włoskimi i prosciutto

Tarta z rabarbarem i malinami

Tonnarelli al nero di seppia ze smażonymi kurkami i pomidorkami koktajlowymi z aromatem czosnku i pietruszki

Zupa cebulowa na białym winie

Zupa kasztanowa z ciecierzycą (Włochy)

Zupa mercimek corbasi (Turcja)

Zupa mien ga (Wietnam)

 

 

Opublikowano: 14 października 2015 przez Anna Ewa Maria