Babeczki z rabarbarem i budyniem
Bakłażan w syczuańskim sosie słodko-kwaśnym
Biało-czerwona wariacja na temat mozzarelli z granatem
Botwina z pomidorami, szpinakiem i migdałami
Bruschetta z kremem z karczocha
Chrupiące bułeczki śniadaniowe
Chleb wieloziarnisty (bez zakwasu)
Ciasteczka ciambelline al vino
Cukinia w zalewie octowej z curry
Cukinia w zalewie octowej z kurkumą
Dorsz smażony z curry w towarzystwie pieczonych ziemniaczków i pieczarek z ziołami
Dorsz skrei z harissą, ziemniakiem Hasselback i pieczarkami w sosie winno-maślanym
Drożdżówki z rabarbarem i kozim twarożkiem
Dynia delicata pieczona z ziołami z sosem kurkowym
Figi z gruszkami i malinami na rukoli ze złocistym lazurem w miodowym sosie winegret
Gęś pieczona na marchewce i jabłkach z rozmarynem
Gruszka z Fourme d’Ambert na zielonym spodzie
Gruszka w czerwonym winie z sosem czekoladowym
Kalafior i cukinia pieczone z ziołami
Karmelizowany kurczak w czerwonym winie z sosem pomidorowo-bazyliowym ze szczyptą chilli
Kasza jaglana z jarmużem lub szpinakiem
Kasza jaglana z szuszonymi pomidorami i zielonym groszkiem
KISZONKA: burak, biała kapusta i czosnek
Konfitura z papierówek i wiśni z korzenną nutą
Krem z pieczonej dyni z papryką, curry i domowym sosem pomidorowym
Krupnik z truflowymi ziemniakami
Kurczak grillowany marynowany w jogurcie z młodymi ziemniakami i mizerią
Kurczak karmelizowany z fasolką szparagową
Kurki w białym winie na sałatach z malinami i kozim serem
Kurki na sałacie z jajkiem sadzonym
Łosoś pieczony z fenkułem i ziemniakami
Makaron chow mein smażony z warzywami
Makaron Stuzzicarelli al Nero di Seppia z dynią prowansalską i kurkami
Marchewka z jogurtem i cynamonem
Mazurek migdałowy z płatkami róż
Ogórki w zalewie octowej z musztardą
Ogórki w zalewie octowej z curry
Ogórki w zalewie octowej z kurkumą
Orzechówka (nalewka) słodka i wytrawna
Pasztet z mięsa i warzyw z wywaru
Penne ze szparagami i prosciutto
Penne z domowym sosem paprykowym
Pęczotto z dynią, oscypkiem i orzechami laskowymi
Pieczone szparagi z parmezanem i bułką tartą
Pierożki z gruszką, serem Fourme d’Ambert i orzechami
Pierś kaczki z suszonym granatem i chilli
Pierś kaczki confit z ziemniaczanymi kluskami warmińskimi
Pierś kaczki pod orzechową pierzynką z pieczarkami
Piklowana cebula z przyprawami korzennymi
Placuszki z cukinii z curry i szafranem
Przegrzebki smażone czyli małże św. Jakuba
Racuchy dyniowo-korzenne z czekoladą
Sałata z rabarbarem i kurczakiem
Schab marynowany w ziołach z zieloną fasolką i kurkami
Smażony ser halloumi z chilli i ziołami
Spaghetti al pomodoro według Anna Ewa Maria
Spaghetti al pomodoro według Audrey Hepburn
Śledź marynowany w czerwonym winie z przyprawami korzennymi
Śliwki zapiekane pod kruszonką
Szparagi z frankfurterkami i jajkiem sadzonym
Szparagi zapiekane z masłem i parmezanem a’la Artusi
Szparagi z ziołami i jajkiem na miękko
Szpinak z granatem, orzechami włoskimi i prosciutto
Tarta z rabarbarem i kremem budyniowym
Tymbaliki (galaretka) z kurczakiem i warzywami
Zapiekanka śródziemnomorska na cieście francuskim
Zielona sałatka z awokado i kolendrą
Zielony chłodnik z awokado z wędzonym łososiem
Zupa z krewetek tom yum goong (Tajlandia)
Zupa kasztanowa z ciecierzycą (Włochy)
Zupa mercimek corbasi (Turcja)